Monday, April 25

Weekend i Wien


Våren er kommet til Wien
Originally uploaded by Arne Andreassen.

Vårblomstene spirer i den kulturelle byen Wien, og vi hadde en flott lang ukeslutt med mange byopplevelser. Vi vandret og trikket. Så alle de monumentale bygg og steder som de fleste brosjyrer omtaler. Vi shoppet og fotograferte i strålende solskinn. Været var kjølig torsdag, men sluttet med varme over 20 gr C på søndag.
Var vi slitne i bena, ble noen av byens tusenvis kafeer besøkt til et vinglass eller en kaffe. Østerrikerne KAN kaffe, og den originale Sachertorte ble inntatt på Hotel Sacher. (Egentlig bare en kjempesøt brownies med krem)
Hyggelig by som vi anbefaler alle å besøke.

Se i vår Zeitgeist noen av bildene fra weekenden.

Tuesday, April 19

Landskap


Landskap
Originally uploaded by Arne Andreassen.

Etter noen passive dager har det vært moro å tilbringe timer i studio for å få farvene til å passe på papiret og i komposisjonen.
Thore Herambs farveverden og hans evne til å få frem de mest spennnende kombinasjoner i å gjengi naturens mangfold, har vært og er min største inspirasjon.
Ekspresjonistene sa at alle farver er like sansynlige; det gjelder å se og tørre å bruke vår egen oppfatning av hva vi ser. Uttrykkene skapes der og da for den som ser og vi ser ikke objektivt. Vi ser subjektivt. Det er da også mest moro å leke i maleriet, ikke gjengi en objektiv virkelighet. Da kan vi bruke fotografiet.

Thursday, April 14

April 14th 1977


April 9th 2005
Originally uploaded by Arne Andreassen.

Noen minner er hyggeligere enn andre.
Torsdag 14. april 1977 møttes Tullen og Arne på Casino restaurant i Oslo etter jobb. Arne spiste Filet Oscar, mens Tullen bare tok en øl til å begynne med. Hun var ikke av den storetende typen den gang heller.

Dette møtet varte hele helgen og ble opptakten til et 28 års samliv som fortsatt fungerer. Mye har hendt siden på såvel materiell, helsemessig og familiær side. Det er fullt ut mulig å kalle det en suksess.

Vi markerte dagen med en god middag på en italiensk restaurant.
:-)

Bjorli weekend


Tullen på ski
Originally uploaded by Arne Andreassen.

Tilbake i Oslo etter en kjempehyggelig sammenkomst med Gamlegjengen på Bjorli.

Gråvær under reisen til fjells, men en fantastisk lørdag med skyfri blå himmel, nysne¸ og en strålende sol.
Skirenn, Kirstis leker, fortløpende opprettholdelse av veskebalansen, spekemat lunsj på Morken og gryterett middag med nok rødvin hos Harald og Solveig om kvelden.
Sang og musikk etter tradisjonell form, og en sprek søndagstur for de som orket med vafler og annet godt etterpå.

Så med månen i masta og Moljå i nord, spiller det ingen rolle hvor i verden vi bor.

Se vår hjemme side for flere bilder.

Thursday, April 7

Photos as part of the blog

Ved hjelp av Flickr (free software) har vi lagt inn et utvalg av bilder fra opplevelser de siste årene sammen med familie og venner i inn- og utland.
I tillegg har Arne lagt inn noen av de bildene han har laget i Akryll på papir og som han er rimelig fornøyd med. Stor takk til andre kunstnere for deres inspirasjon og treningsbase.

Tuesday, April 5

Skattepenger tilbake og planlagte utflukter

I dag kom selvangivelsen 2004 i postkassen.
Ikke de store overraskelsene, men vi slipper da å betale restskatt slik vi hadde det i mange år på 80-tallet.

Våren har festet grepet på Oslo nå, og i slottsparken blomstrer krokusen. På Hytta er det tid for å fjerne løvet som har beskyttet roser og andre stauder i bedene i vinter. Vi hadde ei fin arbeidsøkt sist søndag, og nå kan vi gjerne få noe mildt regn for å fjerne støv og gi næring til de bitte små spirene som stikker opp fra jorden. De røde rabarbraknolllene lyser fint, og vårsolen har på nytt vekket roseknuppene.

Tiden fremover har en rekke utflukter som vi gleder oss til.
Besøk på Bjorli og hyggelig vennetreff med Gamlegjengen, oval weekend til Wien, dansk frokost med shopping i København og midtsommertur til Skagen og Danmark står på programmet.

Sommer og høstaktivitetene får vi komme tilbake til.