Sunday, May 29

Nå er det sommer


Nå er det sommer
Originally uploaded by ArneogTullen.

Sparkling wine from Loire hører med når Solvangsommeren innvies.
Også i år kunne vi flytte på hytta i strålende sol. Hot mexicansk middag første dag, mens grillen ble benyttet på lørdag. Da måtte vi selvfølgelig bruke verandataket som ly for regnet, men både ventepølser og grillet Ørret sto på menyen. Grønnsak mixen (blomkål, rødløk, purre, squash, paprika og sukkererter) med sydeuropeisk krydderblanding ble fortreffelig etter å ha vært 20 minutter på grillen i aluminiumpose. Servert med kokte potete og rømme samt en fortreffelig ny hvitvin fra Verona gjorde middagen akkurat slik den skal være.

Monday, May 23

Maling er moro


Maling er moro
Originally uploaded by ArneogTullen.

Etter kommunikasjon med Flickr Support(Kjempeservice fra Corey), hvor jeg ba om muligheten for å presentere flere grupper av bilder i egne felt, og etter å ha lest nøye den kommunikasjon som løpende foregår på Flickr Help, har jeg nå oppdatert mitt bildegalleri (egne akryllmalerier).

Galleriet viser nå ca 120 av mine forsøk på å få noe til innen malekunsten. Bildene er plassert i kronologisk rekkefølge, og viser klart at jeg både uttrykksmessig og kvalitetsmessig fortsatt føler meg frem innen dette medium. Noe er kopier og etterligninger av store kunstnere. Andre er egne kreative forsøk. Læring gjennom å forstå hva og hvordan andre kunstnere har arbeidet, er viktig for en som bare kan kalle seg Autodidakt, og er stolt av det.

Det å vise frem bilder på nettet som både avslører og utfordrer er en terskel som en amatør må gå over. Å legge seg frem for kritikk, dersom noen gidder å gjøre det, er utfordrende og spennende.

Denne posten erstatter en tidligere da oppdatering og organisering av "sets" og "tags" i Flickr førte til at bildene ble borte. Nå er alt under kontroll og jeg anbefaler alle å gå for et pro account etter å ha prøvet ut det frie medlemskapet først.

Wednesday, May 18

17. mai 2005


Verandabildet
Originally uploaded by Arne Andreassen.

Et vårlig verandabilde i bunad og bjørkeløv viser at 17. mai, og i år også Pinsehelgen, er gjennomført på tradisjonell vis i Oslo. Vi har hatt besøk fra England og hygget oss med friluftsliv, god mat og drikke.

2. pinsedag vandret vi den vel 8 km lange veien fra Stilla i Maridalen langs Akerselva og ned til Hausmanns bro ved Grønland. Litt surt vær i starten, men sola og den blå himmelen kom frem etterhvert. Med turen fra Grønland via Karl Johan og hjem, fikk vi oss en fin tur på nesten 15 km. Kart og noen av bildene fra turen finnes i Zeitgeist.

17. mai ble litt spesielt ettersom Tullens skole, Hovin, feirer 50 årsjubileum med startnummer 5 i det store barnetoget opp til slottet og kongefamilien. Mer enn 30 år siden sist Tullen marsjerte som lærer i barne og undomstoget. Deretter hadde vi en god lunsj på Will´s og Baccalao til middag noe senere.

18. mai reiser Helene, Trine og David hjem til Brighton, men de kommer tilbake i slutten av juli, og vi gleder oss allerede. Da skal vi forsøke oss på tur i fjellet.

Sunday, May 8

Langhelg i Køpenhavn


Garderobe, bar og TV
Originally uploaded by Arne Andreassen.

Årets vårtur til Kongens By ble en merkelig opplevelse.
Vi har flere ganger om året i nesten ti år bodd på Hotel Park ved Jarmers plass; like ved Rådhusplassen og inngangen til handleStrøget under våre besøk i Køpenhavn.
Ved bestilling denne gangen, fikk vi email bekreftelse på at vi hadde fått plass på Hotel FOX; samme sted, men fullstendig renovert hotell.
Opplevelsen var kanskje litt spesiell for oss noe tilalderskomne, men ta en titt på hotelles hjemmeside og vurder selv om det er et besøk verdig. Det blir en opplevelse av de sjeldne.

  • Hotel Fox