Sunday, November 20

Julebord med noko attåt - Hardangervidda


Veien tilbake.jpg
Originally uploaded by ArneA.

I tilknytning til julebordet vi hadde på dr. Holms Hotel på Geilo helgen 18. - 20. november 2005, tok vi oss en tur opp på Hardangervidda (se bilder) via riksvei 7 som går mellom Oslo og Bergen. Høyeste punkt er 1250 moh og strekningen er ofte stengt om vinteren på grunn av dårlig vær, eller trafikken må foregå som kollonnekjøring. På denne turen hadde vi fint vær selv om det vekslet mellom strålende sol, snøføyk og tendenser til dårlig vær i vest. Som kjent kommer uværet fort i høyfjellet.

  • Hardangervidda

  • Men vi hadde også tradisjonelt julebord (som kan anbefales) og jeg klarte å innta:
    Røkt laks, Grønnskjell, Rakfisk, Hummer og Lutefisk med det som hører til.
    Sylte, Lammerull, Juleskinke, Fenalår og Pinnekjøtt, Ribbe, Medisterpølser og alt som hører der til.
    Selvfølgelig juleøl og Gammel Oppland, samt Multekrem og Kromkake til dessert, og Bløtkake til kaffen.
    Da blir også en så stor gubbe som meg Mett med stor M. Bildene begrenser seg derfor bare til Bilturen på Riksvei 7.

    Sunday, November 13

    Lutefiskparty


    Lutefiskparty
    Originally uploaded by ArneA.

    For flere år siden mente jeg at Lutefisk bare kunne spises ute. I mange år var høstens store firmafest knyttet til det å gå ut for å spise lutefisk med kolleger. Så ble det party med venner og Venners venner før vi tok mot til oss å lage lutefisk hjemme til to.

    I år har vi for første gang holdt lutefisk party for 6 personer hjemme i spisestuen.
    4kg lutefisk, mandelpoteter, ertestuing, sennep, baconfett med selvfølgelig juleøl, bayer og pils sammen med Linje og Gammel Oppland. HERLIG.

    Yoghurt surprise med Solvang bringebær, portvin, kaffe og armagnac fra the Parliament (Underhuset) avsluttet en hyggelig kveld.

    Det kan bli tradisjon av slikt når alle gjestene syns det var kjempekoslig.


    Hva mer i helgen. Jo. På FHLT´s blog har jeg laget en link til et nytt diskusjonsforum, som jeg også har fått på lufta, for foreningen for Hjerte og Lynge Transplanterte. Innholdet i forumet skulle langt på vei være dekkende for de som følger med på transplantertes hverdag.
    Se:

  • FHLT


  • Har vi så fått tid til mer? Ja. Lørdagslunsj på det nye stedet Christiania, Søndagstur på Akershus og kunstgalleri, samt Støtte til Brit slik at hun kan kan chatte både via AIM og iChat. Det er jo ikke så verst :-)