Friday, November 17

Jorden er flat



I en blogpost 18. september i år henviste jeg til en artikkel i Aftenposten hvor tittelen var "Verden er i Asia", som innledes med: "I ÅR blir Kinas eksport større enn USAs. Om ti år vil Kinas økonomi produsere mer enn den amerikanske".

I dagens Aftenposten finner vi en ny artikkel Data gjør jorden flat. Her vises det til boken "the world is flat" av Thomas L. Friedman som i sin faste spalte i New York Times på lørdag blant annet skriver : "Jeg tror fortsatt at når historien om denne perioden skal skrives, vil ikke historikerne fremheve 11. september 2001 eller USAs invasjoner av Afghanistan og Irak. De vil fokusere på utviklingen i Kina og India, på hvordan verden tilpasser seg og hvordan landene - og ikke minst USA - håndterer mulighetene og utfordringene Kina og India byr på."

På nyhetene i går hørte vi også, at til tross for møtet i APEC hvor toppene i Asia Pacific samles, er dette bare et stopover for Chinas president på vei til India. Over 2,5 milliarder mennnesker befinner seg i dette enorme Kina-India-markedet (hvor IKT er sentralt), og da kan jeg ikke la være å tenke på at den norske finansministeren bruker en hel dag til å vise sin provensielle holdning gjennom å opptre i media vedrørende lederlønningene i Norges virkelige teknoligiske spydspisser.
Fokus er viktig, men viktigst er hva man bør ha fokus på.

Dessuten, til alle mine venner som fortsatt skryter av at de ikke (eller i hvert fall sjelden) anvender moderne teknologi som PC eller Mac utstyr, lytt til Grete Faremo:
"IKT er ikke primært utilgjengelig "teknologi". PC-en er ikke bare noe vi bruker til skriving, e-postlesing og Internett. Interessen for digital kompetanse og forståelsen for IKT som strategisk verdiskaper, bør ligge langt fremme i hjernebarken hos norske toppledere og politikere, helt opp til regjerings- og stortingsnivå. Potensialet er stort!"

Ha en god web-helg !

No comments: