Tuesday, February 28

På ´an igjen


På án igjen
Originally uploaded by ArneA.

Så er vi igang igjen!
Snøen laver ned. Det blåser og snøføyka gjør det virkelig utrivelig i Oslo. Bilene, som i noen dager har vært uten de hvite hettene, er på nytt kamuflert. Folk børster snø, graver seg ut av brøytekanter og må ha hjelp for å komme seg ut av de parkerings gropene som etter forrige snøfall bare så vidt er kjørbare. T-bane nettet er i ulage, kjøreforholdene er vanskelige for de få som må ut på veiene, og brøytebilene som hadde begynt å rydde gatene er igjen parkert etter å ha rykket tilbake til start.
Vinteren i Oslo dette året er ikke slik jeg ønsker det, men så er det vel ingen høyere makter som lytter til en som meg.
Familien i Brighton kommer kanskje til 17. mai, og vi håper det er snøfritt da.

Monday, February 27

Gratulerer med Dagene


Sunset from Larkollen
Originally uploaded by ArneA.

Vi har vært inne i en bursdags runde i familien de siste dagene.
I går hadde både Gerd og Arne fødselsdag (alderen er ikke vesentlig), og på fredag fylte Turid 70 år.
Jubileet ble feiret søndag med en hyggelig sammenkomst på Larkollen Hotell hvor både familie, venner og "søstre" var samlet til god mat og drikke, fine gaver og flotte hilsener. Bildet er fra terrassen og utover Oslofjorden mot Vestfold.
Det er bare noen dager til Tullen også fyller år, og om en måned er det enda flere bursdager på gang. 100 års jubileet til mormor er vel det mest spektakulære.
Bloggen gratulerer både bakover og forover

Sunday, February 26

Vinterferie


Helene blid
Originally uploaded by ArneA.

Siden min Internasjonale blogg har fått mest oppdatering fra Londonbesøket i Vinterferien, får det holde med et kjempehyggelig bilde av barnebarnet Helene i denne bloggen.
Det er nesten uforståelig at ei jente som knapt veide like mye som en pakke smør på fødselstidspunktet har utviklet seg så flott. Lille skrukketrollet er snart tre år og til glede for oss alle.

Thursday, February 16

Midten av februar


Midten av februar
Originally uploaded by ArneA.

Det gir seg ikke. Snøen fortsetter å forlate sine høye skyer og daler nedover mor jordens innbyggere. Bilene er blitt snøhauger, veiene skiløyper, takrennene fulle av istapper, rullatorene har parkert, trikkene går ikke, T-banene er stoppet og de olympiske leker kjedelige. Norge mangler gull-lukten.
Men noen lyspunkt finnes. Naturen blir vakker. Hvitt overalt. Noen kaller det julestemning, hva nå det egentlig er midt i februar måned.
I neste uke er det vinterferie. Da reiser folk til syden. Der burde vi ha vært hele vinteren.

Friday, February 10

Solen vender tilbake


Solen vender tilbake
Originally uploaded by ArneA.

Denne fredagen er det håp.
Solens stråler fra de greske gudinnenes speil som tente OL-ilden og har vært på vandring siden da vil i kveld ankomme OL-arrangementet i Torino, Italia. Det er også 70 år siden den første OL-stafetten ble introdusert til lekene i Berlin 1936.
Et annet sted, over Oslos tak nå på morgenkvisten, er solstrålene tilbake etter en uke med snø, snø og atter snø. En liten stund bør vi løfte blikket og glemme de snøhaugene som skjuler nedgravde biler i gatene, se opp mot den blå himmelen og glede oss over at solen blir mer og mer synlig der den kryper nedover takene mot veggene.
OBS.OBS! Med solen kommer istappene.

Monday, February 6

Helene og David


Helene og David
Originally uploaded by ArneA.

Med ujevne mellomrom får vi sendt bilder av barnebarnet vårt som til daglig bor i Brighton, England.
Noen ganger kommer videos og andre ganger audio innspillinger hvor hun i det siste viser hvor flink hun er blitt til å telle. Tallrekken til ti er blitt en regle både på norsk og engelsk.
I dag fikk vi noen bilder av Helene rett etter hun hadde våknet fra ettermiddagsluren. Bildet av henne sammen med pappa David syns jeg var så nydelig at det sporenstreks legges ut på bloggen. Et nydelig par.

Dortemesse


Dortemesse
Originally uploaded by ArneA.

Under advent var jeg flink til å kople dagene med tradisjoner, forberedelser til julen og historiske oppfatninger av hva ting i naturen og kalenderen betydde. Det har ikke vært min hensikt å overta etter avisenes skriving om samme tema.
Været (østlandssendingen advarer mot ekstreme transport utfordinger) og dagen i dag krever imidlertid en liten oppfølging.
6. februar kalles i gammel tid for Dortemesse, og navnedagens er Dortes eller Doroteas dag. Sammensatt av det greske DORON (gave) og THEOS (gud) betyr altså navnet Gudegave, og på samme måte het det i gammel tid at dersom det kom snø 6. februar, ville vinteren vare lenge.
Ved å se ut av vinduet sier jeg bare: Takk for det.

Wednesday, February 1

Vinterkunst av RuneE


Vinterkunst BT
Originally uploaded by ArneA.

From the cold Oslo to Bergen with almost pluss degrees. David asked where my blogg had gone.
Vi er fortsatt på lufta, men med tre blogger å holde styr på

  • (Globalarne)

  • (Fhltblogging)

  • og den norske bloggen (denne) blir det litt her og litt der.
    Dagens bilde som egentlig er fra søndag, er tatt av Rune Eide (se hans blogg)
  • Rune Eides TX blogg

  • og viser Bergen Kunstmuseum som speiler seg i Lille Lungegårdsvann midt i byen. Vannet var islagt med et tynt vannlag øverst. Snu bildet opp ned og du vet knapt hva som er rett eller galt.