Tuesday, June 20

Napoli - Capri - Puglia


Så er pakkingen til de 11. Europeiske Leker for Hjerte Lunge Transplanterte i gang. Ca 500 TX personer fra 18 land vil i slutten av uken ha det gøy i Napoli.

Vi skal også få med oss mye sosialt, og besøke såvel Capri (bildet) og Pompei.

Mens de fleste av deltakerne i lekene returnerer til hjemlandene på mandag, setter Tullen og jeg oss inn i en bil og blir bilturist noen daget til. Vi skal få med oss Amalfi-kysten før vi setter kursen over landet til Puglia og den sør-østlige "helen" av Italia. Vi har i første halvår testet ut både hvite og røde viner fra dette distriktet, og gleder oss til noen velfortjente dager med pasta og vin.

Varmen ligger sterkt over Middelhavet i den kommende tiden. De melder om temperaturer opp mot 36 gr. og tropenetter. Vi skal passe oss med beskyttelse og veskeinntak.

Arne´s Blog tar dermed en pause, men lover å komme tilbake med såvel beskrivelser og foto av våre opplevelser. Kanskje blir det noen gastronomiske tips også.

Ciao Italia!

Monday, June 19

Endelig kom regnet - i store strømmer


Så kom det nedbør.
I natt fosset regnet ned og resultatet ser man rundt slukene i gatene. I flere uker har vi nå hatt varmt tørt vær. Skogbrannfaren hadde blitt overhengende. Pollenstøvet har virvlet rundt både ute og inne. Bilen var både gul og lodden og har måttet bli vasket hyppigere enn vanlig på denne tiden av året.
Støvtørringen på hytta besto ikke av å fjerne hybelkaniner eller ulldotter, men gult blomsterstøv.

Selv om vi for tiden utfører reparasjoner på takterrassene, og skifter vindu i bakgangen, må vi kunne si at byen virkelig trengte denne grundige vasken. Nå er det bare å vente på at solen på nytt skal stråle over oss. Det er jo fortsatt bare så vidt sommer og enda noen dager før skoleferien tar til.

Tuesday, June 13

Solvang betyr maleaktivitet


Så er malesesongen på Solvang i gang.
Det første jeg måtte gjøre var å justere og finpusse litt på etterligningen av det store Munchbildet som jeg laget etter auksjonen i London sist høst. Med det spesielle lyset som veranda og spisestue på hytta gir, ble det åpenbart at den tidligere versjonen trengte litt oppussing. Dagens versjon ser bra ut syns jeg, og det er jo bedre med en egenprodusert Munch enn reproduksjonsbilder. Jeg er fornøyd, og har videre laget bilder som vil komme i Global bloggen etter hvert.
God sommer.

Monday, June 5

Befrukteren kommer

Ettersom jeg over en periode nå har fulgt samme kvist på epletreet, og sett blomstene komme sakt men sikkert, er det med glede dagens rapport fra Havekolonien på Solvang kan vise at naturen går sin gang, og befruktningen er gjennomført.
Til Høsten blir det epler (i år også)