Wednesday, January 18

Når man ikke lenger er Blond


Passbildet
Originally uploaded by ArneA.

I alle mine pass som hittil er utstedt på meg, enten i Norge eller Singapore, har hårfarven vært definert som Blond. At jeg allerede tidlig på 70 tallet og i mine første tyveår begynte å miste håret hadde ingen betydning. Blond var jeg per definisjon. Utvendig altså.
I går besøkte jeg passkontoret for å fornye det passet jeg sist fikk fornyet i Singapore. Reiseaktiviteten under Asia oppholdet var så stort at visum og innreisetillatelser fylte opp passene en gang i året. Det var også før Schengen for reiser i Europa.
Skjema for søknad om fornyelse var skrevet ut fra nettet og hjemmelagede foto var medbrakt. Formularet var utfylt med høyde og hårfarve. Alt skulle således være i orden for rask saksbehandling.
Funkjonæren så skeptisk på meg gjennom ruten: "Jeg tror vi sier grå" sa hun og konstaterte raskt at jeg ikke lenger var blond. Om jeg bare ikke hadde anlagt hår i vinter for kulden i nakkens skyld, hadde hun kanskje latt seg lure. En illusjon er borte.
Derfor et sort hvitt bilde i dagens blog.

3 comments:

Anonymous said...

Det er bedre å være grå og klok enn blond og ikke så klok?
T

Rune said...

Hei

Dersom det kan være noen trøst, så fikk jeg mine første grå hår da jeg var 24 og ble erklært grå i passet for tyve år siden. Da jeg ble satt på Prednisolon fikk jeg beskjed om at jeg kom til å få mye, mørkt hår. Det fikk jeg - men ikke på hodet. Min måne er stadig i voksende fase. Husk at folk assossierer høy panne med høy intelligens.

MVH
Rune

trine said...

jeg vil bare få påpeke at det er fullt mulig å være blond OG klok. dette gjelder både dersom man er naturlig blond(ere) som min søster, og mindre naturlig, men dertil mer intenst blond, som meg selv.

min datter er også meget blond, og MEGET klok.

min mann derimot... HAN er blond han! ;-)