Friday, April 6

Påskevær med problemer for mange

Problemer under kolonnekjøring er det flere som har opplevd. Etter en ferie på Hovden for ca 2o år siden måtte vi ha hjelp av kolonnekjøring med store brøytebiler foran og bak på veien til Haukeliseter. Da opplevet også vi hvor raskt problemene eskalerte når Kittan i bilen foran kjørte i snøveggen fordi han ikke så meteren foran seg.
I denne påsken har en rekke bilturrister på Hardangervidda opplevet det samme. Denne kommentaren har vi hentet fra Aftenpostens nettsted:
Det var ved 21-tiden at de ansatte ved Halne Fjellstove fikk vesentlig flere gjester å ta hånd om. Strøm-Erichsen mener at det er snakk om mellom 150 og 200 personer, kanskje nærmere 200, mens Vegtrafikksentralen mener at det dreier seg om i overkant av 150.
Litt tidligere hadde 50 biler kjørt seg fast under kolonnekjøring i begge retninger på Hardangervidda.
Et trafikkuhell i den ene kolonnen førte til at flere biler som kom etter, kjørte seg fast i snøen, ifølge NTB. Vegtrafikksentralen hadde onsdag kveld håp om at bilistene skulle få dra videre i løpet at kvelden eller natten.
Bildet er hentet fra det samme stedet (ved Halne) en dag i november 2005. Vi tok turen opp på vidda fra Dr. Holms på Geilo julebordslørdagen. Været snur raskt i fjellet, og forskjellene er store i Norge. Her på Østlandet har vi hatt strålende vær i 14 dager nå.
VG nett kan vi lese at dramaet nå på fredag syns å være over for de værfaste.

No comments: