Monday, August 7

Helene 3 år


Helene 3 år
Originally uploaded by ArneA.

Helene er mer enn tre år nå.
Bildene vi fikk tilsendt fra et bitte liten (500 gram) altfor tidlig nyfødt barn innpakket i varmende plast, er erstattet av en flott jente som trives på ferie i Norge. Pen er hun også. Det er moro å ha henne på besøk.

Helene trives også på Solvang selv om både skarp sol og dovne innsekter kan være litt plagsomt iblant. Hun er grei å ha med å gjøre, og når hun tilogmed spiser og drikker både brødmat og middag, vann og cola, samt er fortrolig med å overnatte på Tullarbo uten mamma og pappa, blir mormor og bestefar glade. Hun har fått sitt årlige høydemerke notert på målestaven, og har enda litt å gå på for å nå meteren. Så lenge hun er frisk og rask er det bare å spise og bli stor. Klok er hun allerede.

Morsomt er det således med de tospråklige setningene hun kommer med. Går fra engelsk til norsk og tilbake uten å blunke. Hun hjelper til og med pappa´n med oversettelser. Det er verre med gamlefolket som glemmer at ikke alle snakker norsk. Om ETT år, lover David, så nå er det dokumentert.

Sommeren er på hell selv om det fortsatt er over 25 grader og nesten tropenetter. Det er masse bær på buskene, og bringebærene er plassert i fryseren. Om noen dager skal vi på PerGynt festivalen og treffe Gamlegjengen på Gålå og Bjorli. Deretter er det Atlanterhavsvegen og Hustavika, før Tullen må åpne en gammel dør (som har vært lukket i mange uker nå) og starte planleggingen for neste skoleår. Selv har jeg forderedt høstsesongens malerier med å stifte lerret på blindrammer og grunne tøyflatene. Nå er motivvalget utfordringen.

Sommerens høydepunkter vil bli blogget noe senere.

No comments: