Tuesday, August 1

Vepsene liker Plommebladene


Veps og hytteliv hører sammen. Ikke slik å forstå at vi er så glad for det, men noen realiteter kommer vi ikke utenom. Vi har i sommer hatt et vepsebol bak det ene vannbordet på roseveggen, men så lenge de holder seg der plages vi ikke. Verre er det når vi griller og vepsen er interessert i maten på bordet. Jeg har faktisk opplevet at en veps satte seg på gaffelen mens jeg var i ferd med å føre denne mot munnen.

For noen år siden hadde vi dugnad og jeg fikk jobben med å rense opp i noe kratt utenfor gjerdet rundt havebyen. Plutselig var jeg omringet av veps. Hele beinet var full av summende insekter. Jeg hadde tråkket opp i et jordvepsebol. Heldigvis arbeidet jeg i kjeledress (takk DNV) så bittene kom til å være konsentrert om nakke og bakhode. Ubehagelig og jeg ble selvfølgelig litt redd. Ringte derfor vakthavende lege på RH og ba om råd. Som alltid veldig hjelpsomme doktorer i den institusjonen, (vi tx-folk er faktisk priviligerte), og jeg ble bare fortalt at på grunn av at jeg brukte Presnisolon kunne jeg ta det med ro. Det ville nemlig være kortison også RH ville ha gitt meg som motgift. Dersom jeg gikk i sjokk, skulle jeg imidlertid bli liggende og 113 måtte ringes. Alt utviklet seg til det beste.

Dagens Vepsebilde er derfor bare en dokumentasjon på godt naboskap. Kan dog ikke huske å ha dett så dovne vepser i trærne før. Får tro de dør eller går i hi før plommene er modne i begynnelsen av september.

2 comments:

Arne said...

Skulle tro at vi var framsynte. I går blogget vi om Vepsene på Solvang, og i dag skriver VG.net om Veps i Norway Cup på Ekeberg.

Anonymous said...

Er det vanlig med Veps i Furu trær ? Ungene her koste seg på plenen da vi malte den ene siden på huset å et av barna sa WHOOW så mange VEPS dere har her i treet :o) for meg var dette nytt ET STORT VEPSBOL hengene på en grein i Furua på siden av huset her i Arendal sør Norge
Mvh Junior