Monday, November 27

Været


Jeg er overlykkelig. Det er fortsatt ikke snø i Oslogatene slik at parkering fortsatt er oppnåelig. Gresset på Solvang er grønt og fint, løvet er borte fra trærne, solen lager et gult lys over hustakene når vi våkner, men utsiktene fremover er ????????
Ja, hvordan er de egentlig?

Denne figuren viser temperaturutviklingen i år sammenlignet med 2005. Ganske mye varmere nå i slutten av november, og nå antas det at varmerekordene vil falle flere steder i landet. Til og med når det gjelder nedbør, er det kommet mer enn forventet. Det er bare strømprisen som holder seg oppe. ( i dag setter Hafslund ned prisen med 1,01 øre, men det er ikke stort å merke av slikt.)

På temperaturprognose-kartene, vil vi ha temperaturer rundt pluss 10 gr på fredag. Da er det 1. desember og bildet fra ett år tilbake gir et lite inntrykk av de klimaforandringene vi opplever. Kortsiktig utslag eller trend. Det vet vi vel først om flere ti-år.

2 comments:

Anonymous said...

Her har omlegging til vintrerdekk blitt utsatt igjen. På vei hjem i ettermiddag viste temperaturmåleren 12 grader.

Om dette er en kortsiktig eller langsiktig endring er som du sier, noe vi ikke vet før dagen i dag har blitt gammel historie.

Vi var så "heldige" at vi gikk inn på fastavtale på strømmen for litt over et år siden (3 årskontrakt), noe som har gitt oss jevne, lave regninger. Noen ganger skal man ha flaks!

ArneA said...

ja du kan så si.
20.11 var strømmen 66,90
27.11 er strømmen 65,89
04.12 blir strømmen 64,80
11.12 blir strømmen 59,40
7,5 øre i reduksjon på en måned er sikkert langt over din fast pris selv om man alltid sier at variabelpris er mest lønsomt på lenger sikt