Friday, December 1

Mormor er død


Signe Bjørkmann, født 28. mars 1906, døde i dag 1. desember 2006 på Moss Sykehjem. Med mormor har den siste av vår foreldregenerasjon fått fred. Nå er vi eldste generasjon. De andre ble borte tidlig på 80 tallet, men mormor ga seg ikke før hun hadde levet et liv i mer enn 100 år. ( bildet over er nettopp tatt på jubileumsdagen hennes)

Mormor kom fra Jessheim med røtter fra Bremanger på Vestlandet. Hun giftet seg tidlig på 30-tallet med Oslogutten Fredrik og var bosatt på Adamstuen i Oslo så lenge hun klarte å stelle sitt eget hjem. Midt på nitti-tallet valgte døtrene hennes, Turid og Tullen, å flytte henne til Moss hvor hun i dag morges etter flere år med alderdom og sykdom endelig har fått oppfylt sine siste ønsker om å komme til sine egne.
Mine minner om mormor er først og fremst knyttet til vaflene hennes som vi de fleste søndager fikk i Brageveien. Hun var den trofaste og trygge barnevakt for Trine og Rikke, selv om det var 75 år mellom dem. Som den eneste av besteforeldrene som de har vokst opp sammen med, har mormor vært et sentralt midtpunkt ved alle familjære milepeler. Hun etterlater seg 2 døtre, 5 barnebarn og 5 oldebarn.

Det er alltid leit å miste sine nærmeste, men i dag tror jeg likevel at det beste har skjedd ved at mormor i morgentimene fredfullt kunne sovne inn i evigheten.

1 comment:

Anonymous said...

Min dypeste medfølelse med dere begge.