Sunday, July 8

Dagens anbefaling - The Royal Castle

Nå er det ikke Slottet øverst på Karl Johan som det her er bilde av, men "my home is my castle" heter det så da får det passe med et bilde av hyttas vestvegg hvor Flammentanz rosene velter nedover veggen etter det voldsomme regnet vi har vært plaget av på Østlandet i det siste.

Slottet på Bellevue høyden "utenfor" Oslo (som det var dengang arkitekt Linstow fikk i oppdrag å tegne anlegget), har hver sommer åpnet sine dører for guidet tur. Turene starter 20 minutter over hver time, og omvisningen tar 55 minutter. Dette var vi med på lørdag ettermiddag, og DET ANBEFALES!!

Dersom dere er i Oslo og ikke helt vet hva dere skal finne på, eller bor i Oslo og mang en gang har sett bygget fra utsiden, eller får gjester som har sett alle andre severdigheter i hovedstaden, spander en tur gjennom de kjente og vakre rommene som ikke er et museum, men det Slottet som våre kongelige bor i, og som brukes til serimonelle anledninger til daglig. Et levende og åpent slott som det var hyggelig å besøke med en meget dyktig engelsktalende guide.
Det er fotoforbud under turen, så disse bildene er hentet fra slottets offisielle hjemmesider: Fugleværelset hvor alle besøksbildene blir tatt, og den daglige spisesal hvor Kong Olav inntok sine måltider.

No comments: