Tuesday, July 3

Takk for jobben - en ny Pacemaker har tatt over arbeidet

Min gamle pacemaker (se bildet) har fått avløsning. Etter over ni år med kontinuerlig pacing på grunn av total AV-blokk (det er noe grums nedert i hastigheten som ved hjelp av Isoprenalin får hjertet til å komme med egenrytme etter fem minuter), er det godt å få en ny som har batterikapasitet til de kommende syv år.
Den nye er en Medtronic Sensia DR programmert til DDDR, 80-170, og virker fint etter de første fire dager. Regner med at dette vil vedvare til alderspensjonen nærmer seg.

På RH møtte jeg forøvrig Ann Christin som nettopp har fått nok et nytt hjerte (lever nå med sitt tredje) og er inne i nok en periode med de utfordringer som det er å være "ny-transplantert" innebærer både for pasient og pårørende. Kablene og telemetripunktene på kroppene er bare en ekstra trygghet i den første tiden. Da overvåkes vi døgnet rundt. Om noen tar seg nær av nakenheten, beklager vi dette.Vil noen lese mer om oppholdet på Rikshospitalet finnes det i FHLT Bloggen
Venstreøyet mitt er også operert på nytt, og i morgen må en seksårsjeksel vike på grunn av infeksjoner i kjeven. Etter det og fjerning av sting i de kommende uker, kan sommerferien for alvor ta til. Da vil vi at regntiden er over for denne gang.

No comments: