Friday, July 20

Sommer i København

Et par dager i København hører med blant sommerens små utflukter. Vi er svært glad i denne byen som både har god mat, billig drikke og hyggelige steder å besøke.
Som seg hør og bør dro vi fra Oslo litt før fem om morgenen og inntok vår sildebuffet på Nyhavns Færgekro ved tolvtiden. Etter en ettermiddag i shoppingens tegn, ble det tur i Tivoli til god mat og hyggelig underholdning om kvelden. Vi er for gamle til de fryktelige "førnøyelses-lekene" hvor hyl og skrekk synes å være gjennomgangs melodien, men Tivoli er et sted hvor man kan rusle, sitte og ha det fint. Varmt i været selv med litt vind.

Noe vi aldri tidligere har gjort i København var å benytte Hop-on-Hop-off bussene for å se litt mer av denne byen. Det fikk vi tid til neste formiddag, og da ble selvfølgelig Den lille Havfrue ved Langeline besøkt. Der finner vi forøvrig også "den Store havfruen"Sightseeing turen var forøvrig en nedtur rent servicemessig. Vi har opplevet flotte rundturer i Barcelona og Kuala Lumpur, for å nevne to blant mange, men Hop-on-hop-off bussene i København har mye å forbedre for å tilfredstille formålet. Der er det mest en sightseeing-tur fra Rådhusplassen og tilbake. En av sjåførene presterte til og med å be oss ta en annen buss dersom har ikke fikk sin vilje med å ivareta kun "hans" passasjerer. Vi valgte da også å ta beina fatt mellom to stasjoner for å slippe unna han, men da fikk vi i hvert fall med oss Davidstatuen som står foran skulpturmuseet mellom A.P.Møller Mærsk og Amalienborg. Statuen er utført i 1503 og er helt lik den som finnes i Firence.Figuren tas også med som gratulasjon til familiens David som på mandag denne uken forsvarte sin doktorgrad!
Således oppsummeres turen med morgenmad, danske frokoster (bl.a. på Gammel Strand) og middager fra Herzegovina og Napoli som vellykket nok en gang.
Med tilbudspris på rød og hvit vin ombord i fergen mellom Helsingør og Helsingborg, Bio95-bensin til 10.05 dkr, samt besøk i kjøttdisken på Nordby, og en problemfri biltur på 2x 574 km, har dagen i dag blitt brukt til bringebærplukking, gressklipping og klesvask. Tullen fikser håret, og jeg blogger. Himmelen er blitt knall blå igjen så det blir grilling i kveld.

No comments: