Thursday, May 4

Bjørkeløvet spretter, det er MaiNÅ KOMMER VÅREN, eller er det allerede tid for sommeren.

I går nullstilte vi utetermometeret for tiden frem mot st. Hans. Det kom opp i 15.7 grader som max siden nyttår, og med et minusnivå på 12,1 under null i samme periode er det helt rettferdig å glede seg.
Glede oss gjør vi også i dag da solen skinner og de vårgrønne farvene fra bjørkeløvet utenfor soveroms vinduet blinker til oss. Vi tar et par øyedråper av allergimedisinen og gleder oss til turen på Solvang. Der må flere bedd lukes og vannet settes på inn til varmevann og toalett.
På komfyren har det lettsaltede fårekjøttet kokt i en time allerede. Det lukter jul i huset, men det er bare litt av tilbehøret til Potetballen som skal bli middagsmat denne torsdagen. I tillegg skal Kålrabistappen, Baconfettet og Pølsene gjøres ferdig senere. En Møring må jo ha potetball. Som barn hadde vi det alltid på torsdager, og jeg hadde ansvar for å dra kværna. Nå er det ikke hver uke, men like uunværlig som før.

Solvang utsikten fra kafeen er det vanskelig å dekke med kameraet, men en foreldet mobil uten for mange pixsler, men panoramafunksjon, gir et lite inntrykk av hvor høyt og fint over Oslo vi tilbringer sommermånedene.

Så har vi hatt en flott dag på Solvang. Varmegradene kom opp i 21 grader klokken 14, og den nøyaktige måling på kjøkkenveggen hjemme på Briskeby var 21.1.
Det er sommer!

3 comments:

Truls said...

Lillebjørn har et godt poeng. Du kan ikke ha det bedre enn i Oslo midt på sommeren. Bytter gjerne. Tror i alle fall en som vneter på transplantasjon har en større frihet i Oslo enn mellom fjell og fjorder.

Nyt sol og varme. Og torsdag er "kolme"dag (som vi kaller det her nede.

RuneE said...

Tja, jeg vet ikke det... Det tok tre og en halv time "da det smalt" fra midt hjem utenfor Bergen og til RH. Og i dag vil jeg ikke bytte med noen steder. Skulle egentlig vært på møte i Oslo mandag og tirsdag men har sagt nei - været skal visst holde seg.

trine said...

fint panorama!!!

her er det SOMMER!!! JOOHOO!!!
]
trine