Thursday, May 25

Kontroll på Rikshospitalet

I går besøkte jeg Rikshospitalet.
Hensikten var å bli registrert i en Database for Hudkomplikasjoner etter Organtransplantasjon. (bedre sent enn bestandig).
Hudkomplikasjoner har jo jeg allerede merket, og har i flere år gått jevnlig til kontroll med tilhørende skraping, frysing eller PDT behandling.
Noe av forandringene kalles "senile vorter" og påstås å være et gammelmannsproblem som kommer litt tidligere hos oss transplanterte. De er hverken til å skjemmes av eller være redd for. At mitt utbrudd av Helvetesild for noen år siden også hadde med dette å gjøre, var imidlertid ny informasjon. (det var forøvrig jæ...... vondt)
At bivirkningene av medisinbruken (spelielt kortison/Prednisolon) gir tynnere hud, hudblødninger og sprengte blodkar, og at CyA har gitt økt hårvekst på kroppen (ikke hodet) er jeg også kjent med.
Jeg har også forstadier til hudkreft (aktiniske keratoser) og hatt tendenser til hudkreft (av typen plateepitelkreft og basalcellekreft). Dette har hudlegene god kontroll på, og jeg selv er fortsatt overbevist om at det er GODT Å LEVE.

På mitt RH-besøk fikk jeg også anledning til å lytte til disse studentene fra Musikkhøyskolen som underholdt i Glassgaten rett utenfor Hud Poliklinikk. Det burde være mange flere enn de, som var der og hørte på. som kunne ha gledet seg over Kvintettens dyktighet.
At jeg under samme besøk hadde en prat med hjertetransplanterte, TX-sykepleierne både på Hjerte- og Lunge-medisin, samt et møte med dr.med Dagfinn Albrechtsen og min gode venn dr.med. Svein Simonsen, gjorde dagen til noe mer enn en medisinsk kontroll.

5 comments:

Anonymous said...

Dagen din i går må ha vært ganske full slik jeg ser det (også ut i fra hva jeg vet om arbeidet bak noen av dine blogg oppføringer).

Jeg antar at du har det litt: En dag uten ....., er en dag uten mening." og på den tomme plassen er det hundrevis av ting som skal inn(?).

Jeg tar det med ro i dag, etter at jeg også hadde en noe hektisk dag i går, kanskje det blir rolig et par dager til før jeg igjen tar i.

Arne said...

En dag uten...... ?
Jeg leser bare VG på nettet
I dag er hytta ferdig til innflytting. Sengen redd og kjøleskapet satt på. Bare vamen mangler. Det er fortsatt ikke-vær, så helsestudio ble besøkt.
Nå står en tur til byen for tur. Det er jo fridag i morgen også.

Arne said...

Både plommetreet og Ripsbuskene blonstrer

Anonymous said...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Anonymous said...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»