Saturday, July 22

Gamla Stan, Stockholm


Gamla Stan, Stockholm
Originally uploaded by ArneA.

Som nevnt i tidligere blog, stakk vi en kort tur til Stockholm; Sveriges hovedstad, denne uken. Vi flyr jo lavt over E18, så med en avgang fra Solvang presis klokken 0500, kunne vi parkere i garasjen ved hotellet klokken 11.00 og starte på ey hyggelig opphold hos søta bror.

Stockholm er overbefolket av turister på denne tide. Innbyggerne har reist til sine sommerstugor eller flyter rundt i skjærgården i båter som nordmenn gjør på svenskekysten og sørlandet. SALG eller REA er imidlertid stikkordet i butikkene, mens prisene på restaurantene er ikke redusert og holder norsk nivå minus 15%.

Vi måtte selvfølgelig besøke Gamla Stan, og inntok både lunsj og middag i denne sjarmerende del av byen. Biblioteksgatan hadde ikke fornyet seg, og det var stille i Sturegallerian. Området rundt Sergels Torg og i Drottningsgatan var crowded og gikk vi i kø.

Etter et hyggelig opphold brukte vi en time lenger på veien hjem, men da rakk vi å handle både på Systembolaget og på Ica samt fylle billigere bensin hos Statoil der enn i Norge på veien.

I dag har vi vasket insekts-likene bort fra bilen.

For å se flere bilder fra Stockholmsturen, trykk her

No comments: