Tuesday, September 11

Fremmøteprosent på 56,2

Valget i går viste at fremmøtet ble 56.2%. Det betyr at nesten halvparten av Norges innbyggere med stemmerett ikke benyttet seg av sin borgerplikt. Vi vil nok i tiden fremover få mange oversikter og analyser om dette, men de som har gitt uttrykk for sitt politiske valg har også vist at det sosialistiske ekperiment (kalt rød-grønt) denne gangen ikke ville gitt flertall på Stortinget.

Selv om Arbeiderpartiet er størst, og går frem i Oslo med 4,6% er dette (som RuneG sier) en triumph til ingen nytte. Ap fikk 17455 flere stemmer, mens SV fikk 20627 ferre stemmer (-10,4%). På borgerlig side brisker sauebonden Sponheim seg med krav etter over 12 og et halv tusen flere stemmer i Oslo. Problemet er imidlertid at hans "alter ego" Olaf Thommessen er valg inn i Oslos bystyre. Her har han nå fått alle muligheter til å gi Venstrelederen et takk for sist (det har vel vært mange) og klart støtte byrådet til Erling Lae. Jeg er overbevist om at Oslo-politikerne vi handle til beste for Oslos borgere, og ikke drive vestlandsk hestehandel.

1 comment:

Lucy said...

Det er ikke så rart at valgdeltakelsen er lav. Vi velgere får stadig høre at vi må gjøre vår plikt som borgere.
Dvs at vi har plikter, men de vi eventuelt måtte velge inn har overhode ingen plikter til å følge sine egne løfter. Det burde være slik at politiernes løfter var juridisk bindende. Nå kan de ljuge om hva de vil, skryte og være store i kjeften før valget, for deretter å være like storkjeftet mens de bortforklarer sin egen maktesløshet, inkompetanse og forståelse. Men hva spiller det for rolle når vi velgerne er like dumme som ikke husker annet en siste TV-debatt.
Konklusjonen må defor bli at de 56% prosentene som stemte må være de 56% dummeste eller mest glemsomme av hele velgermassen. Vi andre kloge satt hjemme og spiste potetgull. (Eller var det torsk, poteter og gulerøtter, men uten kruspersille?)
Stakkars Ditlev-Simonsen som ble satt i mega-gapestokken pga skarve 1,5 mill i Sveits. Staten fikk ikke kloa i penga.
Men hvem husker vår kjepphøye statsminister som bulket en bil utenfor et sykehus i Oslo, la pliktoppfyllende en lapp i vinduet, og forsvant med sin gutteaktige russepresident-smil. Det var gutten sin, det. Problemet var bare at lappen var blank. Store presseoppslag, men gutten var så kjekk at alt er glemt.
Hva er verst? Påføre enkeltmennsker skade, eller utelate å betale avgift til en overfylt statskasse?

Hovedproblemet med politikere som søker makt, er at de ikke er kompetente fagmennesker. Vi har en prest som miljøsjef, en tømmerhogger er industrisjef og en aggresiv teoretiker som finanssjef. Det hjalp lite med Gud i baklomma da oljen rant ut i Vestlands-fjordene. Hymnen fra forurensingsministeren var et fatalistisk: "Vi kan ikke ha lenser over hele kysten!"

Gratulerer med valget!
Hilsen Marna