Tuesday, November 25

Tuesday Facts - Rebuilding the City

As many, if not all, cities around the world Old has to be New. Urban development means to tear down houses that no longer fit the ages, or maintenance compared to rebuilding is loosing on price and quality.
At Professor Aschehoug´s square Pilestredet 1., from 1877 is now history.

The same is happening to Rosenkrantz´street 16.Now we can look forward to newbuildings in glass and steel.

6 comments:

Pernille said...

Kan ikke noe for det, men jeg hater at de river gamle bygninger. De gamle bygningene er det kultur og sjel i. Som regel flott arkitektur, selv om det ikke ser ut som slott alle sammen. Jo jeg liker glass og stål også. Men ikke for en vær pris!

Slik som her jeg bor. De har revet nesten alle flotte og gamle husene. Igjen har vi en stygg by der ingen bygninger står i stil til hvrandre.
Men vi har Havmannen:) Sett den? den er inne på fotobloggen min no;)

Ha en flott dag:) Klems:))

Ivar Østtun said...

Ja gammalt må vike for nytt. Det er sikkert mest effektivt å bygge nytt mtp alle nye forskrifter og regler. Energisparing er visst moderne, og da får man størst effekt av å bygge nytt.

Maria Verivaki said...

this is what a lot of our own construction work looks like, those buildings look ghostly!

Anne said...

Underlig å se i grunn, ingenting varer evig. Utfordringene med slikt arbeid er sikkert MANGE PROSENTER større i en tett by, enn på landet :-))

Søt du ja Arne, hjelper en stakkar. Men ja, jeg sliter faktisk med denne rekninga, og må ty til kalkulatoren på mobilden rett som det er. Enkel prosentrekning greier jeg lett da, logisk, men 40% av 600 f.eks... rullgardina ramler ned men en eneste gang :-((

Heldigvis er du en mann som får smilet opp igjen .-)

9na said...

Jeg tenkte på det samme da jeg gikk i Pilestredet i går, at snart popper opp et nytt glassbygg med kontorplasser. Snart set alt likt ut.

GundaM said...

Hm, ser Containergirl har lagt ut en container...