Saturday, April 1

Apple 30 år - Ingen aprilsnarr


Apple´s Macintoch
Originally uploaded by ArneA.

I denne jubileumsuken er det ett jubileum som nesten når opp mot mormors 100års dag.

I en garasje i Los Altos, California begynte I 1976 et industrieventyr som vi i dag kjenner som Apple og Mac.

Historien er og vil bli fortalt av så mange over hele verden i alle typer media, at her i bloggen vil jeg bare henvise til en del nettsteder som dere kan besøke for å lære mer.

 • Historien

 • Da jeg begynte som personalsjef i DNV´s skipsdivisjon i 1989, brukte en av mine trofaste medarbeidere , Erik Nandrup (som forøvrig nettopp har blitt alderspensjonist), en liten rar datamaskin hvor han hadde kontroll med alle de nødvendige data som angikk de ca 300 ansatte. Dette var en Macintoch 512k.
  Kampen i Veritas organisasjonen mellom tilhengerne av Apple/Mac og tilhengere av IBM-MainFrame samt Microsoft baserte terminaler tapte Apple. Windows hadde de tyngste tilhengerne og seiret der.
  Den lille Mac-maskinen fikk Erik overta privat, men er i dag borte. Ideene om de grafiske aksesspunktene tok vi imidlertid med oss under utviklingen av den første versjonen av DVN Exchange tidlig på 90-tallet. Den gang tenkte vi at det var punkter på jordkloden som skulle være inngangsnøkkelen til alle våre stasjoner og kontorer verden over.
  I dag er jeg selv (som startet med å arbeide innenfor it-området i 1968 med hullkort og IBM360-128 K, eier og bruker av Apple og Mac med multi gigabyte størrelse. IMac, iBook, iSight, iPods, Air ports etc, og ikke minst en fantastisk Tiger-software som hjelper i de fleste arbeidsoppgaver. Familie og slekt har langt på vei det samme utstyr. Sansynligheten for at en ny MacBook Pro vil bli anskaffet til høsten er stor.

  Gratulerer med 30års dagen Apple.

  3 comments:

  Anonymous said...

  Hullkort? Kort med hull i? Hvor hammel er du egentlig?

  Anonymous said...

  Det er en utrolig utvikling fra et stort rom fyllt av en (1) pc til idag hvor pcen kan puttes i lomma!

  Arne said...

  For mer informasjon om Apple og deres 30 år i industrien se Apple