Monday, October 30

Ålesundtur med hygge og noko attåt


Med et vakkert bilde av Norddalsfjorden innover mot Tafjord supplerer vi her de foregående mobilbloggene med, at vinteren er i anmars også på Mørekysten. Rett over fjorden ligger turist og fruktbygda Linge/Valldal. Herfra kan man via Trollstigvegen komme over til Romsdalen, men det er for sent i år da veien nå er stengt for vinteren.

At vinteren tar grep merket vi på kjøreturen over Lesjafjellet med glatte veier. Snøplogen gikk hyppig, og på Bjorli var det kommet flere cm nysnø. Lørdag morgen fortalte Solveig og Harald at de hadde nesten halvmeteren på hytta si. Stedet er jo kjent for å være et snøhøl, og det snødde også da vi passerte på hjemveien søndag klokken 12.00.

Det neste bildet er også en oppfølger fra mobilserien; inne i Landhandleriet til Ytterdal. Her drives ekspeditering på gamlemåten, og regningen settes sammen manuelt av den nå ca. 90 år gamle innehaveren. Butikken har vært i virksomhet fra før 1885 da hans bestefar drev stedet. Deretter var onkelen ansvarlig før han selv tok over. Fortidsminneforeningens avdeling på Sunnmøre i 2002 ga Godt vern-prisen til Tore og Mary Ytterdal for deres arbeid med å holde vedlike landhandelen i Eidsdal. Ekteparet får ros for godt vern av både eksteriør og interiør.
At Coop driver stort rett over veien har ikke forhindret familiebedriften i å ha åpent med sjarm og personlig service, som for eksempel da vi hadde glemt en ting, og sjefen selv kom ut til bilen som da sto i ferjekø med en pakke Extra tyggegummi. Vi husker lenge noe slikt.

Sa jeg noko attåt?
Vel, jeg har lovet Tullen ikke å blogge det. Til alle som beveger seg på veiene minner jeg derfor bare om at det mange steder nå er nedsatt hastighet på grunn av vinterføre. Kjør forsiktig.

2 comments:

Anonymous said...

Hm
T

Anonymous said...

hm indeed.

majonaise?
det har de hvertfall nok av!!!