Wednesday, January 3

Jubileumsåret er i gang

I 2006 hadde vi Ibsen-året. I tillegg var det 100 år siden mormor ble født sammen med andre kjente personligheter som Victor Hasselblad, Adolf Eichmann, Samuel Beckett, Roberto Rosselini, Josephine Baker, Estee Lauder, Dmitri Shostakovich, Soichiro Honda og ikke minst 250 år siden Mozart ble født. Vi feiret også at folk døde i fjor, og da tenker jeg ikke på mormor som endelig fikk fred, men at det var 100 år siden folk som Henrik Ibsen, Alexander Kjelland, Pierre Curie og Paul Cézanne døde.

I 2007 markerer vi Grieg-året i Norge. Det er 100 år siden komponisten Edward Grieg døde. Vi fortsetter altså markeringen av Ibsen med Griegs musikk fra Peer Gynts møte med Anitra.
Men det er jo annet å markere også. Mange i Gamlegjengen fyller 60, og noen har vært gift lenger enn gjennomsnittet, og feirer Perlebryllup. Ønsker dere flere informasjoner om 2007 markeringer kan disse finnes i Wikipedia.
Men 2007 består jo også av enkeltdager, og på dagen i dag ble den engelske filologen og forfatteren J.R.R. Tolkien ( 1892 - 1973) født. Hans bøker har betydd mye i vår familie, siden den første boken kom i hus i 1973 til brettspillet som foreløpig siste tilskudd julen 2006. For de som vil vite mer er det bare å slå opp i The Tolkien Society.

No comments: