Saturday, October 27

You don´t have to do good to be good - Verdibørsen NRK2

NRK P2 sender hver lørdag morgen et program som vi gjerne lytter til før vi står opp og spiser frokost.
Dagens sending hadde hovedfokus på Medisin og Filosofi gjennom et intervju med Edwin Schei, og Sykdom og Følelser som den blinde og kreftsyke Anne Margrethe Lund forteller og synger om.

Hovedbudskapet slik jeg fikk det med meg, vekket til live et utsagn som jeg kan si var det viktigste resultatet fra en leder- og personutviklings prosess som jeg for snart 20 år siden fikk anledning til å delta på i regi av Barnum Associates International:
You don´t have to do good to be good
Kanskje kan dette være et lite råd til mange i dag, spesielt vi som har opplevet store forandringer i livet gjennom alvorlig sykdom, og ikke minst våre pårørende som skal forholde seg til våre "forandringer". Det at sykdom har "klusset" til livene våre og måten vi lever livet på, har skapt problemer for mange. Derfor blir det viktig å minne oss på at vi fortsatt ER NOE selv om vi ikke gjør "noe", eller i hvert fall ikke det samme som tidligere.

Lytt til dagens sending på podcast. Kanskje får det også deg til å reflektere og kanskje lære litt om deg selv og dine omgivelser.

No comments: