Monday, September 25

Sterkt tall - 96 dager (?) med over 20 gr i Oslo


I dagens avis , og på langtidsvarslet fra Meteorologisk Institutt, synes det som årets antall med dager over 20 grader i Oslo har kommet til en slutt. Med forbehold om at den solen som nå har klart å knekke morgentåken også klarer å heve temperauren frem mot klokken 17 med 1,5 grader (da blir det 97 dager), vil temperaturen nå sakte men sikkert gå nedover og vi har hatt de fantastiske 96 dager med varmt vær.
Uansett gir det meg anledningen til å minnes ett av dennne sommerens absolutte høydepunkter; Peer Gynt ved Gålåvannet i august. Alle dere som har anledning og enda ikke har opplevet dette, bør finne frem til bestillingsnettstedet og dra til Gålå neste sesong eller den deretter.
Neste sesong vil det også være en ny Peer som vi kan møte. Svein Sturla Hungnes som vi ser på dagens bilde, har takket for seg og overlater rollen til Dennis Storhøy. Hungnes vil imidlertid spille Peer i New York til uken.

3 comments:

ArneA said...

Klokken 14.44 passerte gradestokken her i Oslo sentrum 20 gr. Nå spørs det bare hva den offisielle målingen på Blindern vil vise.

Anonymous said...

Peer Gynt ved Gålåvannet er fantastisk. Har selv sett det i allslags vær. Mor Åse som står i regnet, ved vannkanten uten en eneste ørliten bevegelse, er helt utrolig. Har også sett Per Tofte som Peer, så nå er jeg spent på Dennis Storhøi sin tolking. Reiser også til New York for å se forestillingen i Central Park 7 okt. mvh Nina Volden

ArneA said...

Du imponerer Nina.
Misunner deg turen til Central Park.
Den mest spektakulære opplevelsen vi hadde i årets forestilling var vel en nesten naken Mari Maurstad som i kaldt regn kjærtegnet panseret på bilen og valset rundt i "søla" med bare føtter.
Vi avventer rapport fra New York.