Thursday, March 8

Den internasjonale Kvinnedagen og Verdens Nyredag

Med den flotte buketten med 60 roser som Tullen fikk av kollegaene på dagen sin, markerer vi her i bloggen at det i dag er Den Internasjonale Kvinnedagen.

90 år er gått siden de russiske kvinner feiret dagen og dermed eskalerte situasjonen til februar-revolusjonen. Før dette hadde kvinnene i New York kjempet for stemmerett (1908) og den første internasjonale kvinnekonferansen (1910) ble avholdt i Jagtvei 69 i København. At Jagtvei 69 (Ungdomshuset) nå er lagt i grus med de opptøyene det har medført, vet jeg ikke helt hvordan jeg skal kommentere.

Den andre viktige markering på 8. mars er Verdens Nyredag. Som kombinert Hjerte og Nyre-transplantert kjenner jeg godt til betydningen av nyresvikt. At dette også er en arvelig sykdom bekymrer likeledes.
Jeg har dekket dette temaet på Bloggen til FHLT.

1 comment:

Anonymous said...

Kanskje man på kvinnedagen skulle sette fokus på medisinsk forskning, slik at legene visste like mye om kvinners symptomer på og utvikling av hjertesykdommer som de vet om menns. Likelønn har vi slåss for i 35 år, og vi som stod på barrikadeen på den tiden, har vel snart alderen for hjreteproblemer.....
Tullen