Monday, March 12

Som om det var en overraskelse

Så har vi nok en gang fått det bekreftet, Vi er opptatt av Status.

I en artikkel på VG-nett kan vi lese:

I Sverige mente hele 66 prosent av trafikantene at status var viktigste årsak til å kjøpe en SUV. I Finland mente 36 prosent at status var motivet, mens det i Norge var 57 prosent som mente at dette hadde med status å gjøre. Blant SUV-eieren selv var det bare 19 prosent som oppga at de var opptatt av statusen, slik at tallet falt fra 57 til 51 prosent når eierne ble inkludert.

Vi tilhører altså de 81 prosentene, men syns det er veldig ok med en RAV4. For noen dager siden kunne vi lese at det spesielt var kvinner som likte denne bilen, og det kan vi også bekrefte her i familien.

Sosiologene Kjetil Rolness og Trond Blindheim har på forbrukerrådets hjemmesider en artikkel som også ble publisert i Forbrukerrapporten desember 2006 som dekker statussymboler og hva det er med oss som er opptatt (eller ikke) av slike ting.
Ja, ja, det er godt at det bare er en sporty firehjustrekker med frontbøyle og langlys som inngikk i overraskelsen denne gangen.

4 comments:

Anonymous said...

Fruen furter!
Vår RAV har tannregulering, og det er først da det blior snakk om status!!
Hm.

Anonymous said...

En standard RAV4 (som på bildet) kan vel bare så vidt kalles SUV.

ArneA said...

Oppfølgingskommentar om SUV

Forbruker.no kan man lese mer om SUver og deres trygghet. Bra er det da å merke seg at blant de små SUVene får RAV4 3 stjerner (5 max) mens Honda CR-V får 2.
I kollisjonstester utført av EuroNCAP blir både Jeep Grand Cherokee og Hyundai Santa Fe slaktet med 0 stjerner, mens Audi Q7, VolvoXC90 og Nissan Pathfinder får 2 stjerner for fotgjengersikkerhet.

Anonymous said...

Må bare anmerke at Honda har kommet med en ny CR-V som er betydelig sikrer (tror ikke den er testet av NCAP ennå), men personlig synes jeg det er den lekreste av SUV'ene fra østen.