Friday, December 19

Ending the Lutefisk Season

To night we ended this year season for eating Lutefisk. At home we have had this traditional Norwegian dish several times, but only once at a restaurant this year. Lucky us it is not more than ten months till a new season can start. (be aware that I am not writing about the beer and akevitt connected to the dish)The Pinnekjøtt is presently put under cold water for extracting salt before dinner on Sunday. (Christmas eve this year will be on Ribbe, etc. )
Tomorrow our traditional brunch will be served and the Christmas celebration can start.

5 comments:

Pernille said...

Arne da,- Enn at du frister meg over evne her!

Bare noen få dager igjen til Lutefisken på julaften, så ribbe på 1. juledag og Pinnekjøtt 2. juledag. Og selvfølgelig øl og akkevitt! Nam nam sier jeg bare!

Håper at Lutefisken smakte i kveld:)

Ha en kjempekos helg:)

Anne said...

Lutefisk ja, får mine tenner tilå løpe i vann...Ja faktisk alt det andre du ramser opp her også.
og akkurat np sitter jeg og tenker på den kvalmende metthetsfølelsen som kommer til å sige på i romjula, huff og huff...

En får håpe på at det blir skikkeligføre utendørs slik at man får luftet seg litt, men misstenker at dette også kommer til å bli "det året det var så glatt"...

Klem gra meg til deg.

Anne said...

Jammen har du det høyt under taket ja gutten!!! missunnelsen stiger her, og når jeg attpåtil ser den maten igjen...

Vi har det litt hlyt under taket vi også sjø, men med en litt annen betydning kanskje...


Fin fin lørdag aften til frua og deg. Klem fra trøndelag.

Petunia said...

Det er kjekt med tradisjoner, Arne og disse er gode tradisjoner:)

Torsdag 1952 said...

Good to see that your favourite Aquavit is the same as mine.

Gammel Opland !!!!
Lang tids lagring på egetræsfad har givet en kompleks aroma med indslag af vanillie, kummen, koriander og engelsk lakrids. Akvavitten har en rund velafbalanceret stil
og passer udmærket til traditionelle norske retter, men sandelig også det danske sildebord.

Drikkes ved stue temperatur.

... but mine is more than 50 % empty )-: !!!