Monday, November 5

Om biler i dag og for 112 år siden

Egentlig har jeg lite eller ingenting å blogge om denne mandagen så langt i hvert fall. Har hørt på Forsvarssjef Disens presentasjon på TV av Forsvarsstudien 2007, og får vel høre mer om den i alle nyhetsendinger utover dagen. Sitter her også med en operativ TomTom som både viser vei, været på de fleste steder i verden, og spiller musikk på denne fra iTunes biblioteket med visning av bilder fra iPhoto. Alt lastet ned ved klikk og dra.

Sitter også og venter på å gå en tur til Tannlegen med Amoxicillin pillene inntatt. Ble "forstyrret" av PerCato som bare skulle slå av en prat. (det ble 22 minutter), men det er jo bare hyggelig. At Asbjørn sender mail og foreslår møte til helgen, et like hyggelig.

Hva bruker man så tiden til?
Jo. På Wired.com skriver de at det i dag er 112 år siden George Selden fikk den første USA lisens på en Automobil. Her er han sammen med Henry Ford.Prisen på dette kjøretøyet da eller i dag (om det finnes) vil jeg ikke ha noen formening om, men verdens dyreste bil i 2006 var denne Bugattien til ca 8 mill kroner.
OPPDATERING:
Prisen før norske avgifter er ca 8,7 millioner kroner. Med norske skilter vil prisen på bilen være rundt 13,1 millioner.
0-100 kilometer i timen går unna på under 2,5 sekunder for superbilen som er oppkalt etter den legendariske racersjåføren Pierre Veyron. Han vant 24-timersløpet på Le Mans i 1939.
Med en 16-sylindret motor (W16) på åtte liter og fire turboladere har monsterbilen 1001 hester og et dreiemoment på 1225 Nm. Det gir en toppfart på utrolige 406 kilometer i timen.
At et finnes andre kostbare kjøredoninger kan man finne på Forbes

1 comment:

Anonymous said...

Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...

En større historisk begivenhet enn bilen, er vel at i 1605 forsøkte Guy Fawkes å sprenge parlamentet i England i lufta på åpningsdagen. Han lyktes ikke, men dagen feires med fyrverkeri til minne om dette fremdeles.
Hva man vet? utrolig, vi leste diktet over på skolen for 40?år siden.
Konen