Tuesday, December 4

Anno 2006

Til tross for at det i går var akkurat 40 år siden den første hjertetransplantasjon ble utført (pasienten levde bare 18 dager), skal jeg også denne morgenen fortsette med min korte presentasjon av mitt nyetablerte fotobibliotek som dere er hjertelig velkommen til å titte innom. Nå er tiden kommet til opplevelser i 2006.

Jeg begynner med et stemningsbilde fra Kolonihaven som viser at det tross klimaforhandlinger på Bali, er mulig å oppleve snørike vintre av den gamle sorten. Panikken i media og blant politikere som har vanskeligheter med å løse lokale saker, tar jeg med ro.Snøryddingen i mars har jeg tidligere dokumentert som en billed-video.

Vår første utenlandstur i 2006 gikk til København. Der er vi jo både titt og ofte, men denne gangen ble vi møtt med en kunst-festival hvor skulpturene også hadde inntatt Høybro plass. Her er det virkelig snakk om SkyWatching.Den lange utenlandsturen dette året gikk til Syd Italia og Puglia. Vi var innom Napoli og tok båt til øyene utenfor, men besøket rundt Amalfi kysten og på Støvelhelen med Albarobello og Trullihusene, ga de mest spektakulære minnene.Dette er fra vakre Posetano på Amalfikysten. Langt der nede skuer vi en båt.
"Skjærgården" rundt Capri minnet mest om et troll eller kanskje en rugende storfugl?
Otranto er den sydligste byen på "Helen", og like syd for denne må man snu og vende nesen nordover igjen. De røde vinene fra Salento halvøya er blant de beste fra Puglia.
På vestsiden av halvøyen besøkte vi Gallipoli, og fikk med oss hvordan italienere feirer en fotballseier i verdenmesterskapet. Det var noe helt annet enn den roen man finner ved den gamle borgen.Vel hjemme i gamlelandet passer det med et bilde fra Skjærhalden som sikkert mange har hørt om i NRKs Reiseradio-sendinger. Herfra går båteskorten over til Vestfold.Høstens utflukter i 2006 ble en kjempetur til Brussel etter først å ha besøkt Nordvestlandet, og Sandbu gård i Vågå hvor eieren Kjell Holm hadde åpnet sine dører. Han var en fremragende vert og viste oss rundt på denne fantastiske gården som allerede i 1177 omtales som en gammel gård.At gården i 2002 fikk den Europeiske Unions Kulturarv Pris bør vel også nevnes.

Billturen til Brussel starter blant annet med en passering av Uddevallabroen som strekker seg mot the Sky.Bildene fra Brusselopplevelsene finnes i .mac My Gallery biblioteket, men her tar vi med et nattbilde fra Grand Place som også tilhører kulturarven. Denne gang er det Unescos verdensarv.Høsten avsluttes med nok en tur til Sunnmøre, og vi ser fra ferja over Storfjorden at nysnøen nå kryper nedover Strandafjellet.Deretter er det bare å gjede seg over at om vel to uker står det tradisjonelle lilljulaften bordet klart her hjemme. Da er nok et begivenhetsrikt år omme, men det kommer vi tilbake til i 2008.

1 comment:

RuneE said...

Bro og kirke spesielt - meget bra!