Tuesday, December 25

Takk for Hilsner og Gaver

Julekvelden gjennomført i heimen etter tradisjonelle ritualer.
Sølvgutter og Trondhjemsgutter besunget oss, Pinnekjøttet varmet i langpannen, kålrabistappen smakstilpasset, tyttebæret rørt og potetene kokt.

Julemåltidet er en av de tradisjoner som gjennomføres på samme måte år etter år. Med juleøl og akevitt ble det til tre serveringsrunder som alle deltok i. Mette? Bare forbokstaven, men årets sau og lam var godt utvannet, riktig dampet, smakte herlig og føltes deilig også senere på kvelden.

Deretter var det tid for deserten som her i huset er krem med "friske" / økologiske bringebær fra kolonihavens egen produksjon. Kremen er: pisket kremfløte med yoghurt naturell rørt inn sammen med sukker, vaniljesukker, rosiner og mandler. Mange mandler, men bare én hel. Det medfører at deserten må spises med tungen, og Rikke ser på bildet nøye etter om Tor-Marius har blottlagt hvor den befinner seg siden han startet å forsyne seg.Årets "vinner" ble husets frue.

Deretter ble det julegaver og ALLE fikk det de ønsket seg. Til og med kattene Emil og Ida hadde husket på matfar og gitt Simpsonspillet til Tor-Marius. Rikke gjennomførte fordelingen på en utmerket måte selv uten basstemme og nisselue. Snille barn er vi jo alle.

Dermed er det bare å TAKKE til alle. Både for masse Julehilsner ( på mail, på MMS, på kort og som brev) og Gavene som alle falt i smak.

Er det noen som savner "den egentlige julen", så anbefales Ole Paus fortelling om snekkeren Josef og Håkon Gullvågs gave til Frelsesarmeen som begge ble fremført i NRKs program kvelden før kvelden. Paus: 1 time 12 min ut i programmet, og Gullvåg´s fullførelse av maleriet "Stallen" like etter (ca 1,21) og like før programmet avsluttes. Et sterkt innslag.
Fortsatt GOD JUL.

OPPDATERING:

Så feirer de jul også på øyriket vest for Nordsjøen.
Trine og Helene foran peisen viser i hvertfall oss at de har det bra. David er vel fotograf og Henrik sover fikk vi opplyst i mailen. Kanskje er det kameraet på MacBooken som er brukt.

Vi har inntatt en fortreffelig juletorsk i dag med en fin Cotes-du Rhone (Saint Cosme). Om litt er kaffen klar og da orker vi vel en sleiv nypisket Multekrem til.

Ute falt det litt snø, men av den bløte sorten som vanligvis blir borte, og det har også skjedd.

Ha en fortsatt fin første juledag.

No comments: