Saturday, December 1

2 Eks og en prisvinner

I går kveld var vi invitert til lukket visning og kåring av vinneren i StatoilHydros Kunststipend 2007 i Kunsnerforbundet. Slikt syns vi er morsomt selv om ikke de utstilte objektene normalt hører til den kunstformen vi normalt går for å se.

På bildet er prisvinneren Camilla Løv flankert av to tidligere Eks-er.
Til Venstre på bildet med sjekken står personaldirektør Jens R. Jensen fra StatoilHydro. Jens var kollega tidlig på 80-tallet da vi arbeidet sammen i DNV. Jens var fersk fra psykologistudiet, og tilførte mye ny kompetanse i personalseksjonen. En turbulent tid, men mye læring ble tilført.

Til Høyre på bildet står en annen Eks. Tidligere museumsdirektør på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Sune Nordgren, som vel de fleste husker ga opp å modernisere Nasjonalgalleriet etter mye motstand fra meget konservativt hold.

De fire nominerte hadde selv valgt hvilke verk som skulle representere dem på utstillingen, og vinnerens skulptur er her til venstre.

Prisen er på 500.000 kr, og vil du ble bedre kjent med Camilla Løws arbeider er det bare å se HER







Kveldens tur til Oslo sentrum og Kunstnerforbundet gikk forøvrig via Rådhusplassen hvor det såkalte julemarkedet er reist i år. Vi er ikke særlig interessert i markedsprodukter hverken her eller i utlandet, så vi kan ikke anbefale stedet, men noen bilder fra "stemningen" fikk vi med oss:
Nå er det forøvrig tid for å åpne første luke i adventskalenderen.

No comments: