Monday, December 10

Nobelprisen og "grønne" biler

Siden det i dag er Nobelpris utdeling, seremoni og masse prat om miljøutfordringer, klimakvoter og regnskogbevaring, velger jeg en litt annen profil for balansens skyld.

Hva kan vi gjøre, er det mange som etterspør.

Jeg har avbestilt Aftenposten, så går det litt mindre papir der - nei, det var nok i protest mot all reklamen. Jeg har stengt oljebrenneren og fyrer med ved og strøm - nei, det var kanskje pga kos og letthet, selv om det faktisk ble varmere i huset med rundbrenneren. Jeg avbestilte bursdagsfeiringen i Roma for ikke å fly så mye - nei, det var visstnok pga blogproppen i beinet, og jeg avsto fra å kjøre dieselbil da jeg kjøpte ny SUV - nei, det var visstnok pga automatikken, så det hjelper nok heller ikke.
Dessuten syns jeg fem øre mer i bensinavgift er ok - nei, jeg hater avgiftsøkninger. Den dagen forslaget kom var literprisen 12.26. Dagen etter var den 11,11 så kanskje skulle vi se etter "tech that would benefit the environment instead of paying lip service to the green trend."
Derfor er det godt å se at bilindustrien satser på "Grønne" biler selv om Ferrari fortsatt har beholdt sin røde farve. Fremtidens Ferrari blitt litt mer miljøvennlig skal vi tro reklamen, og Elektriske biler som denne konverterte Shelby Cobra kunne jo vært noe dersom de ni milliardene (3 mrd x 3 år) regjeringen bruker på utlandet i stedet på helseforholdene her i landet, også hadde vært tilgjengelig når politikerne diskuterer bedre veier. Eller hva med en STOR skipstunnel gjennom Stadlandet.

Det er greit med fredspriser til tidligere visepresidenter som allerede har midler til å gjøre karriere med PowerPoint-presentasjon og gardintrapp, etter han ikke ble president og kunne vært ansvarlig for USA´s konfliktsaktiviterer rundt om i verden. Krigshandlingene raser jo uansett. Våpenindustrien må jo ha fullskala lab.tester for å gjøre drapsmaskinene enda mer rafinerte. Først nå vet vi jo at klasebombene våre ikke bare har en prosent blindgjengere, men minst 10%! Som om ikke ett lemlestet barn var mer enn nok.
Lykke til med fredsprisarrangementet.

2 comments:

ArneA said...

Siden det ikke er kommet kommentarer til denne posten, tillater redaktøren seg å klippe et innlegg i klimadebatten hentet fra Aftenposten i dag:
"Det nytter nok ikke å komme trekkende med vitenskap. Klimatismen er den nye verdensreligionen og Al Gore dens profet. Tro og viten er igjen forenet. Man kan ikke tale fornuft til religiøse fanatikere. Har de bestemt seg for at jorden går under, er det fåfengt å få dem på andre tanker. De vil naturligvis ikke la kjettere komme til ordet. Mange forskere, som ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, er også redde for å miste bevilgninger og tør ikke lenger uttale seg fritt. Vi må nok forsake vårt syndige forbruk og betale avlat i form av CO2-kvoter. Politikere lover oss frelse, hvis vi stemmer på dem og gir avkall på vår frihet. Nåde dem som fornekter de onde menneskeskapte klimaforandringene! Hvis de ikke blir tatt av syndfloden, skal de brenne i helvete."

Morsomt!

ArneA said...

derson noen syns Ferrari og Cobra ikke hørte til den bilparken man vanligvis vurderer, så finnes det Audi versjoner også på beddingen. Se her Audi A1