Friday, December 7

Fredagspost med natur- og kultur bilder

Siden det nok en gang er fredag, er det jo på sin plass å finne frem et naturmotiv i billedarkivet hvor himmelen har en sentral plass. Jeg har imidlertid i dag også presentert sjøen, eller nærmere bestemt Aspøyvågen og Borgundfjorden, i fredagsbildet. Det sentrale er vel likevel (bortsett fra gubben selv fotografert av hans vakre kone) de flotte Sunnmørsalpene som skinner i ettermiddagssola. Klikk på bildet og det kommer i større format.
Fra syd til høyre ser man fjellene i Hjørundfjorden og videre nordover toppene mot Sykkylven og østover mot Stordal og Tafjordfjella. Finnes det lokalfolk som kan navnene på alle toppene i bakgrunnen (Asbjørn og "Gutta på tur" har nå mulighet til å bruke kommentarfeltet) er dette folkeopplysning av beste sort. For SkyWatch lesere finnes det flere flotte bilder fra Sunnmørsalpene via denne lenken til Rune Werner Molnes

Men det er vel ikke bare natur som bør omtales før gudskjelov kvelden kommer. Det nærmer som vel de fleste vet jul, og da kommer de lekreste butikkvinduer frem. Nederst i Bogstadveien har det i de siste årene etablert seg minst 4 lingerie butikker med mindre enn 50 meters avstand. Markedet må være stort.
Vinduene er lekre, og man trenger ikke bli kalt gammel gris selv om man er over 60 og mener denne kulturelle virkelighet også er verd en Friday-watching.

For de som ennå ikke har valgt julegave til sin elskede får de hermed dette kulturtipset gratis.

Et annet tips for de som befinner seg i Oslo, er førjuls-jazzen på fru Burum som finner sted i morgen ettermiddag. Etter besøket i Bogstadveien, gir jo turen dit shopperne også en mulighet til å besøke den andre store handlegaten på Frogner, Skovveien.

Ha en forførisk god weekend.

4 comments:

Anonymous said...

Kjempeflott bilde. Dette burde brukes til forside over alt, fordi det er en
fantastisk oversikt over Sykkylvsfjella.
Frå venste har du:
Nibba, Røvsdalshorn, Borgundkollen med Langfjella bak. Hammerset-tindane,
Skopshorn(det store massivet bak i midten) Hundeidtind og så Tungremstindane
heilt til høgre.
Kun Hundeidtind eg ikkje har vore på, men dit skal eg neste år.
Dette bilde burde gå verden over, også p.g.a. den flotte personen i
forgrunnen.
Ha ein fin dag.
Asbjørn

Anonymous said...

Det er tydelig at kvinner og menn har ulikt fokus på hva de fotograferer
:-)
Konen

Rune Eide said...

Jeg går ut fra at vi skal kombinere bilde en og to?

GAWO said...

Det første er et kjempebilde.... og resten er berre lekkert. .-9