Friday, December 16

Arnes Julekalender: 16. desember 2005


Julegaver
Originally uploaded by ArneA.

I dag er det en uke til (…… som julekvelden på kjærringa); Lillejulaften da alt liksom skal være ferdig. I denne helgen (den fjerde i advent) er det at handlestresset når sitt høyeste nivå. De fleste av butikkene er åpne så og si hele døgnet; Matbutikker og gavebutikker. De siste julegavene skal kjøpes og papir, bånd og til-og-fra lapper settes på. De som enda ikke har sendt avgårde pakker til venner og slekt med posten, får håpe noen kommer og plukker dem opp. Julekort og julebrev som er blitt mer vanlig med spredning av hjemmedata maskiner og Internett, skal gjøres ferdig og distribueres. At menn venter til julaften formiddag med de viktigste julegavene, er bare en myte.
Skikken med å gi hverandre gaver var opprinnelig en nyttårsskikk, det var f.eks. vanlig at stormennene ga arbeidsfolkene gaver ved nyttår. Det var da gjerne snakk om litt ekstra lønn så de hadde litt mer å rutte med i det nye året. Det var også tradisjon å gi gaver til de fattigste. Til dem ga man gjerne julemat slik at også de skulle ha mulighet til å spise godt i julen.
Jeg begynte mitt arbeidsliv året etter at tradisjonen med julegratiale ble borte i selskapet, men hvert år får jeg fortsatt en røkelaks fra DNV til jul. Om det skyldes at de mener vi har nok å rutte med, men ikke bruker dem på mat, skal ikke utdypes. Et hyggelig og forventet tilskudd er det åkkesom.
Dette er dagen da kommentarfeltet kan benyttes til å ønske seg alt det man fortsatt ikke tror vil befinne seg under juletreet uten å si fra. Alle vet vel at Nissen er en fast leser av bloggen.
For gavetips dersom du planlegger vintertur i fjellet:

 • Gaveforslag

 • KB ble en oppfølging av blomstene fra i går ettersom Marc Quinns bilde Italian Landscape fra 2000 viser en blomsterprakt som “If this is Paradise, it seems to have been genetically modified”

  1 comment:

  Anonymous said...

  Jeg ønsker meg masse, små pakker og store pakker og harde pakker og myke pakker.
  Mest av alt ønsker jeg slikt som ikke kan pakkes inn, gleder, god helse, en lang varm sommer, at huset mitt ikke får flere sprekker,og at familien min skal ha det godt
  Tullen