Monday, December 19

Arnes Julekalender: 19. desember 2005


Nissemor og nissefar
Originally uploaded by ArneA.

Jul er for mange Familietid. I mange år feiret vi jul vekselvis mellom å besøke / få besøk av besteforeldre og søsken. Med de to familiegrenene henholdsvis i Ålesund og Oslo / Moss var vi sammen med den ene slekten det ene året og den andre neste. Ofte pakket vi bilen og reiste som gjester til besteforeldre. Slik har vel de fleste det. Tullen snakker ofte om sine barndoms jul på Jessheim, og selv minnes jeg godt julekveldene i Furmyra, selv om det kanskje mest er den lange bussturen til byen på natten.
Etterhvert som barna ble større og “flere” ble det mer viktig å holde jul Hjemme. Våre barn sa et år klart fra at nå ville de ikke reise bort mer, de ville ha sin egen jul. De ville skape tradisjon fra sin egen barndom og ikke minst være sammen med venner i juledagene. Nå har Trine og Rikke dannet sine egne familier. De feirer da jul med oss og sine, og barndomshjemmet blir bare ett sted kan være. Det er ok. Generasjonene går videre.
Hyggelig er det likevel at vi alle fire i dag (Trine er kommet til Norge for å kjøpe norsk julemat og delta på norsk julebord, og Rikke skal ikke på jobb som Hovmester på Magma før etter fem) skal besøke familiens Old Lady – Signe. Tullens mamma er 100 år om 3 måneder. Virkelig en høy alder. Et bilde av henne burde kanskje vært med i dag, men vi får heller ta vare på opplevelsen og blogge det 28. mars neste år.
Vi har også tyvlånt en video av juletreet i Brighton som vi gjerne deler med andre. Tullen klaget jo over at videoen ikke kunne sees ved å trykke på bildet sist lørdag.

  • Juletreet i Brighton

  • KB I dag: Sam Francis “SFP 94-104 fra 1994 som viser at også store internasjonale kunstnere kan lage og selge kunst av akryll på papir.

    No comments: